RUMINI – A szétszakadt térkép – kártyajáték

4,500 Ft

+ Free Shipping

Availability: 1 készleten

Kategória:
A játék menete:
A játékosok számától függően mindenki felhúz 4-5 vagy 6 varázseszköz kártyát, a többit pedig félre kell rakni.
A négy különböző szimbólumú térkép kártyákat külön-külön megkeverik a játékosok és 4 oszlopot alkotnak belőlük. Ezekből egyet-egyet lerakunk egymás mellé, ezek lesznek a kezdő lapkák.
A bazár és kincskártyákat kirakjuk. A hajóablak kártyákból megkeverés után minden játékos kap négyet, majd a többit képpel lefelé le kell rakni az asztalra. Indulhat is a játék.
Egy játékos a körében akárhány hajóablak lapot kijátszhat, amin két szimbólum fog szerepelni a négyféle térképkártya szimbólumok közül. Ezek vagy egymás mellett lesznek vagy fent/lent. A játékos amikor kijátszik egy hajóablak lapot, akkor létre kell hoznia a lapon szereplő kompozíciót úgy hogy az egyik térképlap oszlopból elvesz egyet és lehelyezi úgy, hogy megalkossa a kívánt formát. Ha egy stack elfogy, akkor egy már lehelyezett lapot lehet áthelyezni, ami még nincs körbezárva. De körönként maximum egyszer lehet ezt végrehajtani ugyanazzal a lappal.
Amikor sikerül körbezárni egy térkép lapot, vagyis mind a négy oldalán van egy másik lap, akkor a lapon szereplő kincslapot lerakhatja a játékos a kezéből. Amennyiben nincs ott ilyen kincs, akkor húzhat egy bazár lapot, amiből ha hármat összegyűjtött, beválthatja egy kincslap lerakására a kezéből.
Ha a játékos olyan térkép darabot épít körbe, ahol kincsesláda van, akkor húzhat egyet a kincskártyák közül, amit akármikor a körei során felhasználhat. Ezek a kincskártyák kétfélék lehetnek. Vagy segítik a játékost, vagy egy másik játékost tud vele megakadályozni a varázstárgyai összeszedésében.
Hogyan lehet nyerni?
Az a bátor kalandor, aki segített Rumininak először összegyűjteni a kezében tartogatott négy tárgyat, vagyis először rakta le maga elé az asztalra minden tárgy lapját, megnyerte a játékot.
Végezetül:
A Rumini – Az elszakadt térkép egy remek játék mind kicsiknek, mind nagyoknak. A lapok megfelelő használata és lehelyezése fejleszti a kisebbeket, és elgondolkodtatja a nagyobbakat. Igazi kellemes családi szórakozást ígér ez a társasjáték.
Mi van a dobozban?
32 db terepkártya (hajó, sziget, cápa, világítótorony), 16 db varázseszköz-kártya (térképrajzoló, fordító víz, látcső, látószelence, kalap, vascsöppentő, hírharang, hangfogó), 32 db hajó-ablak kártya, 12 db kincskártya, 8 db bazárkártya

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Csak bejelentkezett és a terméket már megvásárolt felhasználók írhatnak véleményt.

Shopping Cart