Cortex IQ party – társasjáték

4,500 Ft

+ Free Shipping

Availability: 2 készleten

Kategória:

Cortex játék: Cortex egyik jelentése „agykéreg”. Ez nagyon jól mutatja a játék lényegét. Ebben a játékban bizony nem a szerencsédre, hanem az agyadra, gyorsaságodra, megfigyelésedre, memóriádra és egyéb képességedre lesz szükség!
A kezdőjátékos felfordít egy lapot, ezen látunk egy feladványt. Ezt fejben mindenki megoldja, majd rácsap a lapra, úgy, hogy eltakarja azt, majd bemondja a megoldást.
A lényeg: gyorsaság és logika/megfigyelés/memória/koordináció. A játék feladattípusonként különböző készségeket tesz próbára: térlátás, logika, memória, részletek megfigyelése, stb. A győzelemhez mindössze négy pár feladat megoldására lesz szükség. Ugyanis, ha sikerrel végrehajtottunk egy feladatot, akkor a kártyát megkapjuk, két egyforma kártyát pedig beválthatunk egy agynegyedre. Négy ilyennel teljes agyat alkotva meg is nyerjük a játékot.
A játék egyik különlegessége a tapintható lapok – persze, minden lap tapintható, de: olyan lapokról van szó, amelyeken különböző dolgok textúráját szimulálták a készítők: kosárlabdáét, moháét stb., és ezeket kellene tapintás alapján felismerni (értsd: vannak szőrös és érdes lapok).
Gyerekeknek fejlesztő játék, felnőtteknek pedig partijáték, ami garantáltan megmozgatja az agyad minden részét: válaszd ki a hiányzó elemet, párosíts, találj ki labirintusokból, tapints ki valósághű felületű lapokat – és ezzel a kihívásoknak még nincs végük!
Memóriában erős vagy, de megfigyelésben kevésbé? A térlátásod nem az igazi, de a logikád verhetetlen? Mindenkinek van rá esélye, hogy megszerezzen egy kirakódarabot, ha elég gyors! Az első játékos, aki össze tudja rakni az „agyát”, megnyeri a játékot!

A vásárlói vélemények szerint végre egy olyan játék, ahol a gyerekeket nem kell győzni hagyni, a kisebb gyerekeknek is van esélyük, hogy megnyerjék a játékot a felnőttekkel szemben. Statisztika szerint nem sűrűn nyernek a szülők! 🙂

Feladat típusok:

  1. Memória: takard le a kártyát, és sorold fel emlékezetből a kártyán látható öt tárgyat, állatot, stb…
  2. Labirintus: középen látható nyíl irányába indulva melyik kijáraton lehet kijutni a labirintusból
  3. Színek: Melyik szín van a saját színével írva (angolul van írva)
  4. Koordináció: A kártya hátlapján látható, hogy melyik kéz milyen színnek, valamint melyik ujj milyen számnak felel meg. A kártyát felcsapva a feladatod az, hogy a képen látható ujjaidat minél gyorsabban a megfelelő testrészedre helyezd.
  5. Párkeresés: A kártyán látható képek közül melyik szerepel kétszer.
  6. Gyakoriság: Mi szerepel a legtöbbször a képen
  7. Logika: Melyik elem illik pontosan a kártyán látható ábrába.
  8. Érintés: a 10 darab dombornyomott kártya közül egyet ki kell tapogatni és meg kell nevezni, hogy mi lehet rajta.

Az összes Cortex kártya hátulján egy szimbólum található, amelyik megfelel a feladatoknak, így mindig tudhatjuk előre, hogy mi lesz a következő kihívás.

Játék tartalma:

  • 90 db kártya
  • 24 db agykirakós

Ajánlott: 8 éves kortól
Játékosok száma: 2-6 fő
Játékidő: Kb 15 perc

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Csak bejelentkezett és a terméket már megvásárolt felhasználók írhatnak véleményt.

Shopping Cart